ISPOVIJEDI SE I OZDRAVI

ZA SVE KOJIMA JE POTREBNA INFUZIJA BOŽJE MILOSTISv.Ispovijed – Župa, Sveti Martin na Muri

Koliko god me moj grijeh od Tebe udaljuje u svetosti i čistoći, toliko me približava u poniznosti i ljubavi. Pa ako već ne mogu doseći vrhunce suncem obasjane, sigurnije hodim ugaženom stazom svagdašnjice. Tako Ti si uvijek na dobitku, jer ništa nisi za se zadržao! A ja, kako god na nisko padnem ne mogu niže od Tvoga dlana!

Ispovjedi se i ozdravi

„Što mi bliže dolaziš, to više primjećuješ kako grijeh prlja tvoje dostojanstvo, čini te slabim i bolesnim, udaljuje te od mene.

Dođi…”

Kad si se zadnji put ozbiljno ispovjedio?

Dokle god si u palom tijelu i u nepravednom svijetu, podložan si grijehu.

Koliko god se trudio, uvijek iznova padaš u grijeh.

Što mi bliže dolaziš, to više primjećuješ kako grijeh prlja tvoje dostojanstvo, čini te slabim i bolesnim, udaljuje te od mene. Grijesima ranjavaš sebe i druge.

Rane koje dolaze od grijeha su: ogorčenost, razočaranje, samosažaljenje, tuga; osjećaji krivnje, osjećaji manje vrijednosti, odbačenosti i neželjenosti; nemir, strah, tjeskoba… Grijeh rađa povrijeđenost a iz nje se rađaju: ponos, mržnja, neopraštanje, srdžba, osuđivanje…

Grijeh zarobljava u najrazličitije ovisnosti, koje razaraju

život. Iz grijeha nastaju teške bolesti, duševne i tjelesne, često i neizlječive.

Grijeh doslovno ubija. Mogu ti oprostiti grijeh kojeg nisi svjestan ili si ga nenamjerno zaboravio, no ne mogu ti oprostiti onaj grijeh koji si sâm opravdao.

Sakrament ispovijedi je sakrament izmirenja ali i izlječenja duše, duha a onda posredno i tijela. Dođi, priznaj svoj grijeh, pokaj se, zatraži i primi oproštenje.

I, moli za one koje si svojim grijehom ranio. Hoćeš li?