Koliko vrijedi rad majke ?

Koliko domaćice zarađuju…

Moja plaća ne pokriva ono što supruga radi za našu obitelj. Domaćica i majka je posao sa punim radnim vremenom. Odmora nema, pauze su rijetke. Američki bloger Stiven Nelms izračunao je koliko bi njegova žena zaradila ako bi joj plaćao za rad u domaćinstvu. Zaključio je da on nikako ne bi mogao platiti njen rad oko djece i kuće.

– Mislim doslovno i bukvalno kad kažem da sebi ne bih mogao priuštiti da moja supruga ostane kod kuće. Evo zašto… Moja supruga ostaje kod kuće i brine se o našoj djeci svaki dan. Mijenja pelene, hrani ih, igra se s njima, uspavljuje ih i tješi kad su uznemireni. Naravno, takvu pažnju djeca dobiju i u vrtiću. Razlika je u tome da su naša djeca njen jedini fokus. Ne postoje druga djeca o kojoj treba da brinuti. Sva njena pažnja i energija usmjereni su ka njima. Naravno to je normalno za svakog roditelja, da se vole brinuti o svom djeci.

Dadilja za takav posao dobije 800 eura tjedno. To je oko 37.000 eura godišnje. Nema pare za tako nešto što ona zapravo radi – dodaje. U osnovi postoji profesionalna usluga za svaku aktivnost koju obavlja svaka majka i domaćica – ali sve to košta veoma mnogo novca.

Plaća koju bi imala majka i domaćica kada bi se sve njene aktivnosti tretirale kao profesionalne usluge iznosila bi više od 66.000 eura godišnje.

– Moja plaća ne pokriva ono što moja supruga radi za našu obitelj. U tom smislu, ne bi mogao priuštiti kao radnu snagu. Totalno sam zakazao u tome da joj odam priznanje koje zaslužuje. Jer, sve stvari koje ona radi za mene i našu obitelj ne radi zbog plaće.

– Na čudan način pokušavam joj reći koliko je cijenim kao ženu, majku i osobu koja je uvijek tu za mene i moj je oslonac u životu – napisao je Nelms.

Cijenimo rad svoga bližnjega!

“Muž je došao doma sa posla i pronašao troje svoje djece vani na dvorištu, još u pidžamama, sva blatna a prazne kutije hrane i omota čokolade razbacane su po cijelom travnjaku. Vrata ženinog auta su bila otvorena, ulazna vrata kuće također a nigdje nije bilo ni njihovog psa. Ušavši u kuću pronašao je još veći nered. Lampa je bila srušena a tepih zgužvan pored jednog zida. Televizor je radio na najglasnije u dnevnoj sobi, a soba je bila zatrpana raznim igračkama. U kuhinji sudoper je bio nakrcan prljavim suđem, hrana je bila razbacana po stolu i podu, vrata frižidera otvorena, na podu je bilo razbijenog stakla, u sredini kuhinje nalazila se hrpa pijeska.

Brzo je krenuo na kat preskačući preko hrpa igračaka i odjeće. Tražio je ženu sav zabrinut; možda je bolesna ili joj se nešto dogodilo. Iz kupaonice je tekao mali potočić. Zavirio je unutra i vidio hrpe mokrih ručnika, voda je tekla iz lavaboa, a u kadi je bila prljava voda prepuna pjene. Kilometri toaletnog papira bili su razvučeni cijelom kupaonicom. Požurio je u spavaću sobu i tamo je našao ženu u pidžami kako čita knjigu. Pogledala ga je, nasmijala mu se i pitala ga kako mu je bilo na poslu. Gledajući je u nevjerici pitao ju je: “Što se ovdje dogodilo danas??” Ona se opet nasmijala i rekla: “Znaš kada svaki dan dođeš živčan sa posla i izdereš se na mene, od čega si umorna?! Što si radila po cijeli dan?!” On kaže: “Znam!” “E pa danas to nisam radila!” kaže ona i nastavi čitati. POANTA: Cijenimo jedni druge!

POZDRAV  Svaku večer ljudima oko sebe treba poželjeti “LAKU NOĆ” ne zbog običaja već zbog prijateljstva. Prijateljstvo ima veliku moć. Svako jutro ljudima oko sebe treba poželjeti “DOBRO JUTRO”. U podne treba im reći “DOBAR DAN”, ne zbog običaja. Iz običaja ne valja pljeskati ni dlanom o dlan. Svakog dana zbog prijateljstva ljudima treba poželjeti nešto lijepo. Darovati osmijeh, cvijeće i blage riječi. Treba im pomoći da se približe sreći. Možda sutra ne bude prilike za to.