24. obljetnica

24. obljetnicu beatifikacije kardinala Alojzija Stepinca.

Sv Otac Ivan Pavao II. 3. 10. 1998. u Mariji Bistrici proglasio je blaženim Alojzija Stepinca, kardinala i nadbiskupa zagrebačkog.

Tom prilikom bilo je prisutno gotovo milijun vjernika iz Hrvatske i inozemstva te 7 kardinala, 70 biskupa te više od 1000 svećenika. „Mi, udovoljavajući želji Našega brata zagrebačkog nadbiskupa Josipa Bozanića te brojne druge braće u biskupstvu i mnogih vjernika, pošto smo razmotrili mišljenje Zbora za proglašenje svetih, Našom apostolskom vlašću dopuštamo da se sluga Božji Alojzije Stepinac odsada naziva blaženim i da se svake godine na dan njegova rođenja za nebo, desetoga veljače, može slaviti njegov spomendan na mjestima i na način kako je to određeno kanonskim propisima. U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.”

Tim riječima papa Ivan Pavao II. za vrijeme euh. slavlja proglasio blaženim zagrebačkog kardinala. Alojzija Stepinca.

4. listopada  sv. Ivan Pavao II, slavio je misu u Splitu na plaži Žnajn, na terenu naše župe o čemu svjdoči križ ( jarbol)  mjesto  gdje je bio oltar. Kako bi lijepo bilo na tom mjestu naporaviti bar malu kapelicu krajputašicu sa kipom sveca. Ideja i maketa postoje u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja na Trsteniku.

Moći blaženog mučenika Alozija Stepinca nalaze se u našoj crkvi.

Sv. Ivane Pavle II, moli za nas.

Bl. Alozije Stepinac, moli za nas,