Opet

Opet nam kradu Božić!

Pitate te se kako i tko nam krade Božić?

Kradu nam TV, političari, trgovački lanci i moda darivanja tj.shopinga i djed Božićnjak.. Pogledajte malo na TV svi čestitaju Božić, ali nigdje Isusa u reklami, već pro forme čestitaju i usput stave akciju svojih proizvoda.

Političari. Svako malo čujemo predizborni skup ovog i onog tu i tu, rekli su to i to. Tko je od njih spomenuo Božić i obitelj? Nitko. T

Trgovački centri: koji u Božićne blagdane drže radnike do kasnih noćnih sati samo da bi oni imali profit. Kako će se ta radnica pripremit za Božić sa obitelji kad dođe doma u 22 – 23h?

Darivanje! Djed Božićnjak može znatno doprinijeti dobrim poslovnim rezultatima, može ukrasiti božićnu jelku, može se pobrinuti za slatkiše i razne dražesne poklone. I to je sve.

Djetešce Božić nosi poruku koja nam daje podstreka za stvaranje boljeg svijet i koja naša srca ispunja naklonošću prema siromasima malenima, beskućnicima.

Ovi božićni dani žaloste me zato jer ima tako mnogo poklona a tako malo međusobnog razumijevanja.
Ljudi na ovome svijetu su tako okrutni jedni prema drugima, radost nad božićnom tajnom njima je gotovo nedostupna. Želim da nađeš put do te tajne, jer to je tajna nade, vjere i ljubavi, tajna svjetla u našoj tmini. Koga vi očekujete?
Hoćete li se više obradovati poklonima ili miru, nadi, ljubavi?

 

Božićni popis

Neka ovo božićno ozračje bude u znaku ljubavi i dobrih djela.

Nemoj misliti samo na sebe, na svoj bor, na svoj blagdanski stol, na poklone, na novu odjeću… Misli bar malo o drugima, bar mrvicu ljubavi i pažnje ovog Došašća pokloni nekome tko to najmanje očekuje, pa će i tebi Božić zasjati u ljepšem sjaju.

BOŽIĆNII POPIS

Umjesto kupovine raznih poklona- BUDITE NEKOME POKLON!

Umjesto umatanja poklona- OMOTAJTE DRUGE ZAGRLJAJEM!

Umjesto darivanja poklona- POKLONITE MIR!

Umjesto kupovine razne hrane- DONIRAJTE NEKOME HRANU!

Umjesto kićenja bora- OKITITE NEKOGA LJUBAVLJU!