SU-ŽIVOT

Poštovani Kršćanine!
Uznemiren si? Jasno je, i tebi i meni, zašto si uznemiren. Pojavio se tvoj ubojica. I on te bacio na koljena. I sada, klečiš u molitvi, Kršćanine, i čekaš kada će te, tvoj Neprijatelj, usmrtiti.
Dobri Kršćanine, moliš se Tvorcu čovjeka. Budi ustrajan u molitvi. I tvoja će molitva biti uslišana. Uskoro će doći Dan-Zdravlja. I podignut ćeš koljeno klecavo. Ovo je tvoj Veliki četvrtak i Veliki petak. Ovo je tvoja Velika subota. Poslije mučnih jadikovka, kada si čamio u grobu neizvjesnosti, ustat će tvoj Otkupitelj; uskrsnut će tvoj Spasitelj; i ti ćeš biti otkupljen, spašen; svanut će tvoj Uskrs.
Ja sam tvoj prijatelj, zovem se CRO-VID-2020. Moram ti reći, da ja, Corona Virus, nisam tvoj neprijatelj. Kao i tebe, i mene je stvorio isti Tvorac svijeta. Da živim s tobom; da živimo uzajamno.

I još ti nešto moram reći: Dobri Čovječe, tebe je Tvorac čovjeka postavio da rasteš, da se množiš, da napuniš zemlju, da je sebi podložiš. U stvaralačkoj zamisli, Tvorac svijeta postavio je i mene da budem tvoj Štićenik.
Ja sam, dakle, stvoren da tebe štitim. Da čuvam tebe Čovjeka, dragi Kršćanine, kao moga Gospodara; da čuvam sebe, kao Virusa, tvoju Opomenu, imenom CRO-VID-2020.

Slušam da se pitaš: Gdje je nastao problem? Molim te, dobri Kršćanine, kao što ti moliš Tvorca čovjeka i svijeta, pomozi sebi, pa ćeš pomoći i meni. Kada sam ja ustao protiv tebe… ustao sam protiv sebe. Ustao sam protiv tebe, da tebe spasim, na svoje uništenje. Svjestan sam da ćeš ti mene, uskoro, usmrtiti novim lijekom, koji ćeš pronaći protiv mene. Ali, prije toga, prije nego me potamaniš, potiho ću ti reći: Popravi se, Čovječe, budi opet Čovjek. Dobri Kršćanine, ti si dobar Čovjek, ustraj u molitvi; dobri Čovječe, ustraj u čovječnosti! I mene će, tada, Tvorac svijeta povući u moje Stanište. A ti ćeš nastaviti svoj život. Na svoje dobro. Na radost Tvorca svijeta i čovjeka.

Neka te tvoja patnja, dobri Čovječe, dovede do Života!
Sretan ti Uskrs, dobri Kršćanine!
Pozdravlja te tvoj Virus, CRO-VID-2020.