KORISNI SAVJETI

Korisni savjeti!

Napravi promjene u svom životu. Molim te, budi svjestan da u SVOM životu, MORAŠ napraviti neke promjene. Te promjene moraju biti dovršene, tako da bih Ja mogao ispuniti Svoje obećanje tebi – da ti podarim mir, radost i sreću u ovom životu.

  1. Prestani brinuti

Život ti je zadao udarac, a sve što ti radiš jest da sjediš i brineš. Jesi li zaboravio da sam Ja ovdje, da bih nosio sav teret za tebe…? Ili uživaš u gunđanju prema svakoj sitnici koja ti dođe u život?

  1. Stavi na popis

Nešto treba napraviti ili pobrinuti se za nešto. Stavi to na popis. Ne, ne na TVOJ popis. Stavi to na MOJU listu. Neka budem Ja taj koji će se pobrinuti za problem. Ne mogu ti pomoći, sve dok to ne predaš Meni. I, premda je Moja lista dugačka, Ja sam na kraju krajeva, Bog… Mogu se pobrinuti za bilo što, što staviš u moje ruke. Zapravo, istinu govoreći, brinem o puno stvari o kojima ti uopće ne razmišljaš.

  1. Vjeruj mi

Kada si jednom predao Meni svoj teret, prestani pokušavati ponovno ga uzeti natrag. Vjeruj Mi. Imaj vjere da ću brinuti o svim tvojim potrebama, problemima i iskušenjima. Problemi s djecom? Stavi ih na Moj popis. Problem s financijama? Problem s emocionalnim „toboganom“? Za Mene, stavi na moju listu. Želim ti pomoći. Sve što ti trebaš napraviti jest – pitati.

  1. Ostavi po strani

Nemoj se probudit jednog jutra i reći : „Ha, sada se osjećam puno snažnije, mislim da mogu izaći na kraj s time„. Zašto misliš da se sada osjećaš jačim? Jednostavno. Predao si mi svoj teret i sada Ja brinem o tome. Ja također obnavljam tvoju snagu i darujem ti mir. Ne znaš li, kada bih ti vratio natrag tvoje probleme, bio bi ponovno na samom početku? Ostavi svoje probleme sa Mnom i zaboravi na njih. Pusti me da radim Svoj posao.

  1. Razgovaraj sa mnom

Želim da zaboraviš na mnoge stvari. Zaboravi ono što te izluđivalo. Zaboravi brigu i kušnje, jer znaš da Ja imam kontrolu. No, jednu stvar te molim – nikada ne zaboravi – molim te, nemoj zaboraviti razgovarati sa mnom – ČESTO! Volim te! Želim čuti tvoj glas. Želim biti uključen u sve što se događa u tvome životu. Želim slušati o tvojim prijateljima i obitelji. Molitva je jednostavno razgovor sa mnom. Želim biti tvoj najdraži prijatelj.

  1. Imaj vjere

Odozgo vidim puno stvari, koje ti odozdo ne možeš vidjeti. Imaj vjere u Mene da znam što radim. Vjeruj Mi, ne bi želio imati pogled kakav imam Ja. Nastavit ću brinuti o tebi, paziti te i zadovoljiti tvoje potrebe. Samo Mi trebaš vjerovati. Iako imam mnogo veću zadaću nego ti, čini se da ti imaš mnogo problema u izvršavanju samo svog jednostavnog dijela. Koliko teško može biti da mi vjeruješ?

  1. Dijeli

U dobi od dvije godine, naučio si kako dijeliti. Kada si to zaboravio? To pravilo i sada vrijedi. Dijeli sa onima koji su manje sretni od tebe. Dijeli radost s onima kojima je potrebno ohrabrenje. Dijeli smijeh s onima koji se jako dugo nisu nasmijali. Dijeli svoje suze s onima koji su zaboravili kako plakati. Dijeli vjeru s onima koji je nemaju.

  1. Budi strpljiv

U samo jednom životu, stvorio sam mogućnosti da iskusiš različita iskustva. Rasteš od djeteta do odraslog, imaš djecu, mnogo puta mijenjaš poslove, učiš mnoge zanate, putuješ na puno mjesta, susrećeš mnogo ljudi i toliko toga iskusiš. Kako onda možeš biti tako nestrpljiv kada Mi je potrebno malo više vremena od onog što ti očekuješ, da bih riješio nešto sa Svoje liste? Vjeruj u moju točnost, jer je moje tempiranje savršeno. Samo zato što sam stvorio Svemir, u šest dana, svi misle da Ja uvijek žurim, žurim, žurim, žurim.

  1. Budi dobar

Budi dobar prema drugima, jer i njih volim jednako, kao što volim i tebe. Oni se možda ne oblače kao ti, možda ne govore kao ti, možda ne žive na način kao što ti živiš, no ipak, Ja vas sve volim, molim vas, pokušajte se slagati – zbog Mene. Svakog sam od vas stvorio različitog u nečem. Bilo bi dosadno kada biste svi bili identični. Molim te, znaj da volim svaku tvoju razliku.

  1. Volite sebe

Tako mnogo volim tebe, kako onda ti možeš ne voljeti sebe? Stvorio sam te samo iz jednog razloga – da bi bio voljen i da zauzvrat voliš. Ja sam Bog Ljubavi. Voli Me. Voli svoje susjede, ali voli i sebe. Moje je srce prepuno bola kada vidim tebe kako se ljutiš na sebe, kada stvari ne idu kako si ti očekivao. Jako si mi dragocjen. Nikada to ne zaboravi….