POREZ NA ZRAK

Nakon Umora malo humora

Porez na zrak

Ako dišeš s maskom 50 lipa, ako dišeš bez maske 500,oo Kn.

Nagluhi ispovjednik

U kapucinskoj crkvi bio je jedan prilično nagluhi ispovjednik. Takve stvari se brzo pročuju, pa su mu ljudi rado išli na ispovijed. Jednog dana dođe i jedan gospodin koji se htio na lak način osloboditi grijeha. Klekne u ispovjedaonicu i počne govoriti: “Tirimtitim, tirimtitim”. Na to čuje odgovor s druge strane rešetke: “Taram-ta-tam, taram-ta-tam, nagluhi je bolestan”.

Muž

Stigavši u nebo muževi na ulazu nalaze na dvoja vrata. Na prvim vratima stoji “Za papučare”, a na drugima “Za prave muškarce”. Kada sv. Petar izađe da pusti unutra one koji čekaju, s čuđenjem vidi pred prvim vratima dugačak red, a pred drugim vratima samo jedan čovjek. Priđe ovome i upita ga: “Jesi li siguran da si na pravom mjestu?” Čovjek mu odgovara: “Pa zapravo sam i ja htio stati na drugu stranu, ali mi je žena zapovjedila da moram stati ovdje.

Gle miče se

Tri prijatelja poginu u automobilskoj nesreći i nađu se pred vratima raja. Prije nego uđu, sveti Petar svakog od njih pita: “Što bi želio čuti da tvoja rodbina i prijatelji kažu o tebi dok žaluju kraj tvojeg lijesa?” Prvi kaže: “Želio bih čuti da sam u svoje vrijeme bio odličan doktor i obiteljski čovjek.” Drugi kaže: “Želio bih čuti da sam bio divan muž i profesor koji je uvelike utjecao na svoje učenike.” A treći odgovori: “Ja bih želio čuti da kažu: – GLE! MIČE SE!”