Razvod

Kad se razvede muškarac gubi ženu, ali gubi i mnogo važniju stvar

Nemali broj muškaraca se u zreloj dobi odluče na razvod. Mnogi od njih misle kako će im život biti bolji te se nadaju kako će naći bolju ženu od one s kojom su bili u braku.

Uvjereni su da su sada u najboljim godinama i da su još uvijek sposobni za mnoge stvari. Mnogim muškarcima u zrelim godinama počinju smetati neke stvari kod njihovih supruga. Smeta im to što se njen fizički izgled promijenio, što joj se karakter promijenio…

Počela je zanovijetati te smatraju da to više nije ona žena koju su nekada voljeli i sa kojom su se vjenčali. Većina tih muškaraca u svojim ženama traže stvari koje ni oni sami ne posjeduju. Ako je muškarac imućan i bogat tada sebi može priuštiti trošenje novca na mlađu ženu.

Međutim, ako nije, ubrzo se razočara jer shvati da mlađim ljepoticama nije potreban star muškarac. Tako se događa da oni muškarci koji su uvjereni kako im njihove žene koje su se počele mijenjati i sazrijevati više nisu potrebne, završe razočarani i rijetko žive bolji život nego prije.

Rijetkost je da muškarac poslije razvoda nađe ženu koja će voditi računa o njemu onako kako je to činila njegova bivša žena. Muškarci često uopće ne razmišljaju da neće postati mlađi ako nađu mlađu ženu. I oni se sa godinama mijenjaju, ali ne na bolje već na gore.

Stječu neke loše navike, a i njihov karakter postaje sve teži. Kada muškarac ostavi ženu koja je pored njega provela godine i koja ga najbolje poznaje, koja je navikla na sve njegove mane i prihvatila ga takvog kakav jeste, muškarac gubi mnogo.

Nova mlađa žena neće šutjeti i tolerirati ako joj se nešto ne sviđa. Neće brinuti o njemu onako kako je to činila njegova bivša supruga već će ga jednostavno ostaviti kada više ne bude mogla trpjeti njega i njegovo ponašanje. Nije lako izdržati težak karakter partnera, brinuti se o njemu i podržavati ga.

To je nešto što ne nastaje odmah već su potrebne godine da se to razvije. Sa godinama supružnici postaju mnogo više od zaljubljenog para, oni postaju jedno drugom podrška i najbolji prijatelji. To je ono što je jako važno, a što muškarac izgubi kada se razvede u zreloj dobi.

Mladost i lijep izgled mogu biti važni kada vam je 20 ili 30 godina, ali sa godinama je mnogo važnije razumijevanje, podrška, briga i prijateljstvo. Žene brinu o svojim muškarcima cijeli život do zadnjeg dana, a to je nešto što muškarac ne može očekivati od mlađe žene sa kojom se tek upustio u vezu.

Veoma često kada se muškarac razvede u zreloj dobi on ostaje sam i njegov život postaje sve samo ne lak i bezbrižan. Kada tražite mladost, ljepotu i strast, prvo morate razmisliti da li vam to zaista treba i koliko bi to moglo trajati. Zar nije bolje imati toplinu i udobnost, brigu i društvo žene koja vas voli umjesto da se svega toga odreknete?